tisdag 19 juli 2011

ONT OM TID OCH ONT I AXELN

Ungefär så kändes träningsdagen. Från att ha planerat tiden och passet väl till att få ont om tid och sedan komma till träningslokalen, värma upp slarvigt och få ont i axeln. Det finns inget ont som inget ont har med sig. Vilken väg (Fritt översatt från engelskan anyway) som helst så körde jag ett periodideringspass LC med två 12 kg. Fokus på andning och rytm. 6, 12, 30, 18, 18, 18, 12, 6 med 1 minuts vila mellan varje rond.

Kl 18 var det dags för ett gäng att inta träningslokalen och köra ett kettelbellspass. Lite visste de om vad som väntade dem. 60 minuter senare var det väldigt möra och många var nöjda efter att bevisat för sig själva att de har en styrka i kropp och psyke.

De fick värma upp med pinnen. Jag slår ett slag för sopkvasten, rättare sagt för pinnen i sopkvasten. Otroligt bra redskap för uppvärmning. Lite tips och övningar ser du längst ner. Efter uppvärmningen fick de öva på high pulls och arbetade sig sedan upp i vikt pyramiden med highpulls. Nästa övning var en Clean och Press. För de mer erfarna blev det en Clean och en Jerk, också känd under namnet Long cycle. De fick arbeta sig uppåt från 8 kg till 32 om de nu ville och kunde. Imponerande att se utvecklingen bland många av dem som tränar. Nu är 32 kg en utmaning inte en vikt som man aldrig vågar lyfta. Sånt inspirerar mig!






Inga kommentarer: