fredag 11 mars 2011

LONG TIME NO WRITTEN

Det var ett tag sedan jag skrev på bloggen. Mestadels för att jag har varit hemma med min förkylda dotter och haft kvalitetstid ihop. Japp, jaghar alltid en positiv inställning till saker. Även om jag ibland måste få ut frustrationen och ilskan för att kunna se den. Allt handlar alltså om inställning. Men precis som träning som succesivt måste öka i både dos och utmaning, ska även inställningen öka succesivt.

Inställningen är den som får oss att packa ner träningskläderna när man ska på kurs eller konferens med jobbet.

Inställningen är den som får oss att springa i högre tempo den där sista kilometern.
säga "det var inte meningen" när vi får ett nej från jobbet vi så gärna ville se.
Inställningen är den som får oss att.

Inställningen är den som får oss att le i matkön när vi redan är försenade till ett möte.

Dagens tips till er handlar alltså om att träna på inställningen.

En sak som kan hjälpa är att skaffa ett "mantra". En mening eller ett ord som ger er motivation och inspiration. Upprepa den ofta och skriva gärna upp den så att du påminns. Badrumsskåpet är en bra plats. Undvik "inte-mantran" Skriv ner det du vill göra, uppnå, se eller vara.

En annan sak som kan fungera för inställning är att göra collage. Ta en A3 och en massa tidningar. Klipp ut bilder som är kopplade till ditt mål eller den inställning du vill ha till livet eller till en viss situation. Sedan ramar du in denna vackra alster och sätter upp den någonstans där du ser den varje dag. På jobbet eller i köket så att du ser den när du käkar frukost.

Arbeta långsamt med inställningen. Ibland upptäcker man att man har "fel" inställning. Alltså en motsatt inställning än den man vill ha. Börja med att acceptera detta och bestäm dig för att om imorgon ska du ha den inställning du vill egentligen ha. Ibland har vi en tendens att ha för bråttom för att få resultat.

Ytterligare en sak som kan användas är att föreställa sig hur en dag är för dig när du har inställningen du vill ha. Sätt dig och blunda och lev dig in i en dag då du har rätt inställning. Vad gör du annorlunda? Vad händer i denna dag som du har rätt inställning. När du går igenom hela dagen och sedan öppnar ögonen så kommer du att upptäcka att mungiporna pekar uppåt.

Lycka till!

Inga kommentarer: